Offensivt måste spelarna göra mer

Örgryte måste rycka upp sig för att klara sig kvar. Nye tränaren Zoran Lukic står inför en svår uppgift.

Under strecket
Publicerad
 

 

Annons

Att islänningen Tryggvi Gudmundsson i slutsekunderna av kvalet lyckades utnyttja Erland Hellströms svaga placeringsförmåga och fixa nytt kontrakt är historia.
Örgryte måste rycka upp sig. Frågan är hur?
Att den misslyckade tränaren Jukka Ikäläinen sparkades snett uppåt i organisationen och blev sportchef tyder på dålig sjukdomsinsikt. Av hans på förhand uttalade sambafotboll kryddad med finsk sisu syntes inte mycket i fjol.

Ikäläinen plottrade med laget och använde hela 28 spelare under säsongen. Framförallt offensivt blev det lite uträttat. Öis gjorde bara 24 mål jämfört med 42 året innan då en viss Afonso Alves styrde och ställde. Brasseduon Paulinho Guará och Ailton fick ändå ihop 15 mål tillsammans.
Nye tränaren Zoran Lukic står inför en svår uppgift. Får han tid att individuellt drilla ungdomarna; det som Zoran främst är ihågkommen för från sina år med Djurgården på Kaknäs?
Öis har av hävd varit bra på att producera unga spelare (vann J-SM 2002), men har inte lyckats skapa någon spelmässig grund för att kontinuerligt förädla talangerna.

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons