Annons

MwuanaOerhört slagkraftigt när hiphop intar Dramaten

 Hiphopartisten Mwuana.
Hiphopartisten Mwuana. Foto: Pontus Lundahl/TT

Dans, känslor och dramatik i guldinramning – hiphopparen Mwuana använder Dramatens möjligheter när han spelar på stora scenen och möts av jubel.

Under strecket
Publicerad

Årets hiphop/r'n'b tilldelades Mwuana (för ”Triller”) under P3 Guld-galan.

Foto: Björn Larsson Rosvall/TT Bild 1 av 1

”Fuck rap, jag är konstnär” rappade Mwuana på ”Menar vad jag säger” från förra årets ambitiöst döpta debutalbum ”Triller”. Och när han ett år senare står där på scenen, inramad av Dramatens snirkliga guldornament, är det svårt att inte slås av den resa han gjort, från Bromsten via blå linjen in till Strandvägens palats. Det tar inte mycket mer än en 30 minuter att resa kollektivt från Dramaten till Bromsten, men för denna sorts hiphop har det tagit ungefär 30 år att göra den omvända resan. Något som med poetisk precision nästan exakt sammanfaller med Mwuanas egna ålder.

Det är måhända inte den sedvanliga Dramaten-publiken som bänkat sig för att se Mwuana göra entré i finrummet. Det afrikanskt klingande artistnamnet är möjligen aningen missvisande för den som inte känner till honom, Robin Nyström har, som han själv uttrycker det, alltid levt med identitetsproblem och svenne-i-orten-komplex.

Annons
Annons
Annons