Annons

Altered carbonOdödlig Kinnamans uppdrag: lösa mystiska mordpusslet

Joel Kinnaman.
Joel Kinnaman. Foto: Katie Yu/Netflix

Netflixserien ”Altered carbon” är ett whodunnit-mysterium i cyberpunkmiljö. Men hafsiga actionscener och tvära kast mellan högoktaniga avbrott och atmosfäriska miljöskildringar sänker den påkostade serien.

Under strecket
Publicerad

Nu i februari storsatsar Netflix på cyberpunk med Hollywood-svenskar i huvudrollerna. Om några veckor syns Alexander Skarsgård i Duncan Jones långfilm ”Mute”, men först ut gör Joel Kinnaman huvudrollen i tv-serien ”Altered carbon”, ett slags cybernetiskt whodunnit-mysterium baserat på Richard K Morgans roman med samma namn.

De politiska, sociala och teknologiska spänningarna gör det första avsnittet till en något rörig presentation av en dystopi där människors personligheter kan lagras digitalt och överföras mellan kroppar (här kallade sleeves). Vetenskapens seger över livets förgänglighet är givetvis inte bara av godo – särskilt inte för den terroranklagade soldaten Takeshi Kovacs (Joel Kinnaman). Efter att ha mist livet i en våldsam strid vaknar han upp flera hundra år senare i en ny kropp.

Joel Kinnaman med rosa ryggsäck fylld med droger.

Foto: Netflix Bild 1 av 4
Foto: Netflix Bild 2 av 4
Foto: Katie Yu / Netflix Bild 3 av 4
Foto: Katie Yu / Netflix Bild 4 av 4
Annons
Annons
Annons