Annons
Recension

Så här upphör världenÖdesmättad skildring av en snar kollaps

Philip Teir (född 1980) är författare och var tidigare kulturchef på Hufvudstadsbladet. Han skriver om politik och kultur för Dagens Nyheter och driver festivalen Helsinki Lit.
Philip Teir (född 1980) är författare och var tidigare kulturchef på Hufvudstadsbladet. Han skriver om politik och kultur för Dagens Nyheter och driver festivalen Helsinki Lit. Foto: Elias Korpak

Mitt i sommaridyllen, men bland alla pågående samtidskriser – från familjelivets till klimatets – placerar Philip Teir sin nya roman. Dess nerv ligger i det som bara nästan sker, i en smygande känsla av undergång.

Under strecket
Publicerad

Till ett sommarhus vid en av världens ändar, havskusten i finska Österbotten, kommer en familj som också befinner sig på randen. Såväl var för sig som tillsammans är de på väg ur en tidigare trygghet, ut i något nytt, okänt och delvis skrämmande.

Erik har just förlorat jobbet i de senaste nedskärningarna men håller nyheten för sig själv. Hustrun Julia borde skriva på sin nya roman men fantiserar i hemlighet om att lämna sin man. Barnen Alice och Anton är i olika takt på väg att lägga barndomen bakom sig.

Annons
Annons
Annons