Annons
X
Annons
X

Ödesdigert stavfel för Romney

Den republikanske presidentkandidaten Mitt Romney har lanserat en kampanj-app som orsakat stor uppståndelse – dock troligen av annan art än vad som var tänkt. Ett olyckligt stavfel har fått belackare att gå i spinn.

Av SvD
Mitt Romney.

Mitt Romney. Foto: AP

I den mobil-app “I’m with Mitt”, som lanserats av Romneys stab, kan vem som helst lägga upp ett foto sig själv och kombinera med valfri slogan, som till exempel ”Obama jobbar inte” eller ”Dag ett, jobb nummer ett”. I sloganen ”A better America”, ”Ett bättre Amerika”, har bokstäverna kastats om och blivit ” A better Amercia”.

Felet rättades till under onsdagen, enligt Washington Post, men då hade fadäsen redan spritt sig som en löpeld i sociala medier och även blivit en stor nyhet i traditionella medier. Bland många andra var komikern Andy Borowitz snabb att twittra: ”Romneys stavningsproblem gör honom kvalificerad för att bli president över Twitter”. En annan twittrare, Andrew Cove, skriver: ”Någon stackars app-designer blir instängd i en bur på taket till en bil och kört genom landet i natt.”

svd.se

Annons
X
Annons
Annons
X

Mitt Romney.

Foto: AP Bild 1 av 1
Annons
X
Annons
X