Annons
X
Annons
X

Odell: Det finns hopp för Saab

Saab är i en kritisk situation men det finns också hopp. Det finns ingen anledning att kasta yxan i sjön.

Av TT

Så sammanfattar riksdagsledamoten Mats Odell (KD), ordförande i näringsutskottet, sina intryck efter att ha besökt fabriken i Trollhättan på torsdagen. Odells besök var planerat sedan en tid men det skedde samtidigt som Spyker tvingades meddela att avtalet med Hawtai spruckit.

Var får dig att tro på Saab?

– Den information jag fått här i dag. Det är klart att det är ett bakslag att avtalet med Hawtai. Men när det bröts, bröts även exklusiviteten för Hawtai och det blir möjligt att träffa avtal med andra intressenter som Saab hade kommit väldigt långt med i förhandlingarna. Det är ett starkt intryck jag fått här, säger Odell.

Annons
X

Regeringen har kritiserats för saktmodighet och för att ha gjort för lite för Saab men det är ingen bild Odell säger sig känna igen bland Saabfolket.

– Den svenska regeringen och Riksgälden får mycket höga betyg av Saab. Regeringen har på mindre än 24 timmar efter att ha fått in ansökningar från Saab levererat besked, som krävt extra regeringssammanträden. Riksgäldskontoret har agerat mycket kraftfullt och snabbt på sina uppgifter. Det som dragit ut på tiden är ju hanteringen hos EIB, säger han.

TT

Stäng

PERFECT WEEKEND – Nyhetsbrevet från SvD Perfect Guide som håller dig uppdaterad på de senaste samtalsämnena inför helgens middagar.

  Anmäl dig här kundservice.svd.se
  Annons
  Annons
  X
  Annons
  X
  Annons
  X