Annons
X
Annons
X

Obamas talskrivare gör komedi om Vita huset

Hur ter sig det moderna familjelivet i Vita huset? Den frågan ska skruvas till i den nya komediserien 1600 Penn, döpt efter den amerikanska presidentens adress. Det låter onekligen kittlande att Barack Obamas tidigare talskrivare Jon Lovett står för manuset till de tretton avsnitt som tv-bolaget NBC inledningsvis har beställt. Bakom serien står även Josh Gad och Jason Winer, skriver BBC News.

[object Object]
Vita huset. Foto: SUSAN WALSH/AP

Bill Pullman kommer att spela rollen som USA:s president medan Jenna Elfman (från Dharma och Greg) spelar rikets första dam. Det är andra gången som Pullman iklär sig en presidentroll. Redan 1996 spelade han USA:s mäktigaste man i biosuccén Independence day. Josh Gad kommer att spela presidentens strulige äldste son.

Jon Lovett, som även är seriens producent, var under tre år Obamas talskrivare innan han i höstas återvände till sin karriär i Hollywood. Till tidningen The Hollywood Reporter har han tidigare sagt att serien inte kommer att basera sig på verkliga händelser i Vita huset.

– Naturligtvis kommer mina erfarenheter att påverka det jag gör, men den här familjen har absolut inte någonting med presidenten att göra. Idén är att skildra en dysfunktionell familj, och det är så långt ifrån presidentfamiljen man kan komma, sade Lovett.

Annons
X
Annons
Annons
X

Vita huset.

Foto: SUSAN WALSH/AP Bild 1 av 1
Annons
X
Annons
X