Obamafilm ska knocka McCain

I en halvtimmeslång film på bästa sändningstid i flera av USA:s största tv-kanaler försökte Barack Obama slå knock-out på John McCain inför valet på tisdag - utan att ens nämna sin rival vid namn.

TT
Uppdaterad
Publicerad
Annons

Obama såg uppenbarligen inget skäl att ens låtsas om republikanen nu på sluttampen. Han verkar så pass säker på att det egna budskapet, och den gigantiska kampanjkassa som möjliggjorde filmsatsningen, är det vinnande receptet.

Det var en välproducerad film som troligen tiotals miljoner amerikaner såg natten till torsdagen svensk tid. Obama berättade i en Vita huset-liknande miljö om sin uppväxt och sina möten med vanligt folk som sliter i vardagen. Till stillsamma piano- och stråktoner bjöds tittarna på gripande möten med bland andra den pensionerade 72-årige mannen som tvingats börja jobba på nytt och belåna sitt hus för att hustrun skulle ha råd med sin medicin mot reumatism. Här fanns mamman som sliter med att ta hand om sina barn medan den arbetsskadade maken måste gå på läkarbehandlingar som familjen inte har råd med.

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons