Obama utlovar ”räddningsplan”

Demokraternas presidentkandidat Barack Obama ska hålla ett större tal i kväll där han presenterar en ”ekonomisk räddningsplan för medelklassen”.

Under strecket
Reuters, SvD, AP
Publicerad
Barack Obama kampanjar i Ohio just nu, en delstat där opinionsläget är jämnt.

Barack Obama kampanjar i Ohio just nu, en delstat där opinionsläget är jämnt.

Foto: JIM YOUNG. REUTERS
Annons

Det meddelade hans kampanjstab på måndagen i ett uttalande, uppger Reuters. Talet ska hållas i Toledo, Ohio, klockan 19.30 svensk tid. Utspelet är ett försök att utvidga den demokratiske kandidatens ledning i opinionsmätningarna inför den kommande tredje debatten med John McCain den 15 oktober. Ohio är en viktig sk swing state som kan ha avgörande betydelse i valet den 4 november. Mätningar visar att det just nu är mycket jämnt i Ohio.

Efter en helg av politiska utfall drar Barack Obama ifrån ytterligare i opinionsmätningarna. Demokraten Obama hade på söndagen ett övertag på 7,6 procentenheter gentemot rivalen John McCain enligt det genomsnitt av aktuella nationella undersökningar som oberoende Real Clear Politics räknar fram. En mätning som beställts av nyhetsbyrån AP och som redoviades på måndagen visade en ledning för Obama med 44 procent mot 41 för McCain.

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons