Annons

Obama på plats i Kenya

Barack Obama har landat i Kenya och ätit middag med delar av sin familj. Det är första gången han besöker sin pappas födelseland i rollen som USA:s president.

TT
Uppdaterad
Publicerad
Foto: Evan Vucci / TT NYHETSBYRÅN

Obamas syster Auma Obama mötte presidenten på flygplatsen i Nairobi med en varm och lång kram. Solen hade redan gått ned och det blev ett snabbt och effektivt välkomnande. De bepansrade bilarna åkte sedan snabbt till ett lyxhotell i de centrala delarna av huvudstaden.

Obamas pappa, som han knappt kände, lämnade familjen när presidenten var två år och dog senare i en bilolycka i Nairobi 1982. Obama kommer troligen inte att besöka den lilla stad i västra Kenya där hans far ligger begravd.

Minst 10 000 poliser – omkring var fjärde i landet – är i tjänst, för att skydda den amerikanske presidenten mot eventuella attacker från den al-Qaida-kopplade extremiströrelsen al-Shabaab. Delar av huvudstaden Nairobi, ökänd för sin kaotiska trafik och omfattande köer, är avstängda.

Annons

Hundratals amerikanska säkerhetsanställda finns på plats.

– Om jag ska vara helt ärlig hade jag nog fått ut mer av ett besök till Kenya om jag hade rest som privatperson, än som president, för då kan jag bege mig ut från hotellrummet och konferenscentret, sade Obama vid en presskonferens i Washington nyligen.

Obama kommer bland annat att tala vid ett möte om entreprenörskap och diskutera säkerhet och antiterrorinsatser.

Annons
Annons
Foto: Evan Vucci / TT NYHETSBYRÅN Bild 1 av 1
Annons
Annons
Annons