X
Annons
X

Obama knappar in på Clinton

När rösterna räknats på tisdagskvällen i vallokaler från New York till Kalifornien kommer John McCain sannolikt att ha säkrat den republikanska nomineringen. Men demokraten Barack Obama knappade i slutspurten in på Hillary Clinton även i staten med flest delegater - Kalifornien.

Hillary Clinton hälsas välkommen till en baptistkyrka i St Louis. I dag hålls primärval, nomineringsmöten och andra valmöten i 24 delstater. 
1 682 av de 2 025 delegater som krävs för den demokratiska nomineringen står på spel och 948 av de 1 191 för att få den republikanska.
Hillary Clinton hälsas välkommen till en baptistkyrka i St Louis. I dag hålls primärval, nomineringsmöten och andra valmöten i 24 delstater. 1 682 av de 2 025 delegater som krävs för den demokratiska nomineringen står på spel och 948 av de 1 191 för att få den republikanska. Foto: ELISE AMENDOLA/AP

De första vallokalerna stänger kl 19 lokal tid (01 på natten i Sverige) i dag, den så kallade super-duper-tisdagen eller det närmaste ett riksomfattande primärval som någonsin hållits i USA. Stämningen är febrigt förväntansfull bland demokraterna, men bland republikanerna råder missnöje med John McCain i en del inflytelserika kretsar.

Hillary Clinton hälsas välkommen till en baptistkyrka i St Louis. I dag hålls primärval, nomineringsmöten och andra valmöten i 24 delstater. 1 682 av de 2 025 delegater som krävs för den demokratiska nomineringen står på spel och 948 av de 1 191 för att få den republikanska.

Foto: ELISE AMENDOLA/AP Bild 1 av 1
Annons
X
Annons
X
Annons
X
Annons
X