Oavgjort mellan Bush och Kerry

Under strecket
Publicerad
Annons

WILMINGTON Vår man vann! Det var det enda som de republikanska och demokratiska ”spindoktorerna” var ense om efter den andra debatten mellan president George Bush och senator John Kerry som hölls natten till i går.
Och båda sidor hade i stort sett lika rätt, enligt de första opinionspejlingarna. Liksom veckans sammandrabbning mellan vicepresidentkandidaterna Dick Cheney och John Edwards slutade det hela oavgjort.
För Bush innebar det något av en comeback. Han förlorade tydligt det första mötet, den 30 september. Det ansåg en stor majoritet av såväl väljare som opartiska proffbedömare. Då verkade presidenten både okoncentrerad och dåligt förberedd.
Bushs lama framträdande släppte in Kerry i valrörelsen igen. Opinionsmätningarna har sedan dess - liksom år 2000 - pekat på att det i stort sett blir dött lopp.

Den här gången var Bush betydligt mer samlad, fokuserad och skarp samtidigt som Kerry gjorde en ny, solid insats. I en första snabbmätning i tv-kanalen CNN ansåg 47 procent av tittarna att Kerry
segrade mot 45 procent för Bush. I en rundfråga gjord av ABC fick Kerry ett lika knappt övertag, men då var det också något fler demokrater än republikaner som svarade i telefon.

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons