Annons

Nyupptäckt mal får namn efter Donald Trump

En nyupptäckt mal har döpts efter Donald Trump. Enligt forskaren har insekten en sorts vitgula fjäll på huvudet vilket påminner kusligt väl om den blivande presidentens frisyr.

Under strecket
Publicerad

Ser du några likheter med Donald Trump?

Foto: Vazrick NazariBild 1 av 1

Ser du några likheter med Donald Trump?

Foto: Vazrick NazariBild 1 av 1
Ser du några likheter med Donald Trump?
Ser du några likheter med Donald Trump? Foto: Vazrick Nazari

Den nya malen – som fått namnet Neopalpa donaldtrumpi – upptäcktes i Kalifornien av forskaren Vazrick Nazari. De speciella fjällen uppe på insektens huvud påminde om Donald Trumps frisyr, något som gjorde att Nazari valde att döpa malen efter den tillträdande presidenten, enligt tidningen ZooKeys.
Det är oklart vad Trump själv anser om den oväntade gesten, speciellt som att den lilla malen som mäter knappt en centimeter mellan vingspetsarna, rör sig fritt över gränsen mellan södra Kalifornien och Mexiko.
Donaldtrumpi anses vara hotad av utrotning och forskaren hoppas nu att namnet ska göra att malen får ökad uppmärksamhet och att fler uppmärksammar hotade ekologiska miljöer och agerar för att skydda sårbara områden.
Trump är inte den förste presidenten att få en djurart uppkallad efter sig. Det finns en fisk döpt efter president Barack Obama i vattnen utanför Hawaii. Fisken går under det latinska namnet Tosanoides obama. Totalt fick Obama nio djur uppkallade efter sig under sin presidenttid.

Annons
Annons
Annons