Nyttigt på fem röda

Snabbmat behöver inte vara ohälsosam skräpmat i superstora portioner. Det måste gå att erbjuda kvalitativ mat även till stressade människor som snabbt vill äta sig mätta ute på stan, menar en grupp amerikanska och svenska studenter i ett unikt samarbetsprojekt.

Under strecket
Publicerad
Annons

GÖTEBORG För första gången går studenter från Sverige och USA ut i en gemensam aktion för att förbättra våra matvanor. Det handlar om att erbjuda bra och nyttigare snabbmat, ”fast food”, och skapa flera alternativ än de som erbjuds i dag när man skall köpa sin snabba måltid. Kort sagt att tänka på vad det är man stoppar i sig på lunchrasten.

I höst och vinter arbetar studenter från Parsons Design i New York, HDK (Högskolan för Design och Konsthantverk) i Göteborg, Borås textildesign och Grythyttans Måltidsakademi på en utställning, som skall visas 10-12 februari nästa år i Grythyttan och sedan gå vidare i slutet av månaden till HDK i Göteborg. Så här kan hållbar och hälsosam snabbmat vara, dessa menyer vill vi erbjuda, kom gärna och provsmaka, lyder konceptet.
Men vad har snabbmat med design att göra, undrar man?

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons