Nytt stormningsförsök i Calais – en död

Franska myndigheter har kritiserats av brittiska parlamentsledamöter för att de friger migranter som gripits. Många av dem gör upprepade försök att ta sig in i Storbritannien.
Franska myndigheter har kritiserats av brittiska parlamentsledamöter för att de friger migranter som gripits. Många av dem gör upprepade försök att ta sig in i Storbritannien. Foto: Thibault Camus / TT

Stora skaror migranter i Calais har under natten på nytt försökt storma eurotunneln, i hopp om att ta sig från europeiska fastlandet till Storbritannien. Efter tumultet hittades en människa på morgonen död, rapporterar fransk polis enligt nyhetsbyrån AFP.

TT
Uppdaterad
Publicerad
Annons

Storbritannien är så attraktivt för många papperslösa migranter att det i flera år varit kaosartat vid tunnelmynningen i Calais. Även i går natt stormades tunneln av 2 000 migranter i ett försök att ta sig till Storbritannien illegalt. Migranterna klättrade över staket och försökte borda tåg som går genom tunneln.

Regeringarna i London och Paris har nu enats om att lägga sju miljoner pund (över 90 miljoner kronor) på skärpt säkerhet vid kanaltunneln. Det har också upprättats en plan för att sända tillbaka migranter, som uppehåller sig i provisoriska läger i Calais, till Västafrika. Enligt den brittiska inrikesministern Theresa May är överenskommelsen "ett viktigt steg framåt", skriver The Telegraph.

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons