Nytt grepp med poesi i tv-sporten

VM-fotbollen har tagit över tv-rutan och raden av programmens ­inbjudna gäster med annorlunda perspektiv är oändlig. Skådespelaren Göran Ragnerstam skulle till exempel gärna spela Maradona.

Under strecket
Publicerad
Annons

Den som ogillar fotboll göre sig knappast besvär att alls slå på tv:n i dessa VM-tider. SVT och TV4 har fördelat gracerna sig emellan, och resultatet för lyckliga fans är att det går att se fotboll för det mesta, åtminstone när det inte är bröllops-tv. Sänds det inte matcher så är det kommenterande program. Som VM-magasinet i SVT med Mats Nyström som värd, sekunderad av Markus Johannesson och – som tur är, så att grabbigheten inte blir total – Frida Östberg.

Greppet denna gång för att skapa ett magasin av kommenterandet är att ha kända fotbollsfans som gäster. I lördags var det skådespelaren Göran Ragnerstam, vars meritlista inom fotbollen bland annat innefattar medverkan i filmen Offside, som kom på besök för att ”snacka om livet”. Att han kommenterade matcherna ur en skådespelares perspektiv gav en lite annan vinkling än de gängse. Det faktum att Englands målvakt så fatalt tappade in en boll fick honom att rysa därför att ”det vore som att tappa en replik mitt i en föreställning”. Maradonas kroppsspråk vann hans gillande –det är passionerat och hängivet. ”Trökigt” vore det däremot, menade han, att spela Lagerbäck, som bara är med i huvudet men inte alls i kroppen.

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons