Annons
X
Annons
X

Nytt besked: Spyker köper Saab

Enligt nyhetsbyrån AFP har GM gått med på att sälja Saab till holländska Spyker Cars. GM uppger att de har gått med på att sälja Saab till Spyker enligt tv-kanalen CNBC. En talesperson från Spyker vill dock inte bekräfta uppgiften till AFP.

Av TT
(uppdaterad)
Foto: ADAM IHSE/SCANPIX

Saabs turbulenta år

Enligt den holländska tidningen de Telegraaf, som citerar en källa från Bloomberg, ska Spyker betala totalt 350 miljoner euro till General Motors. Den största delen av betalningen ska ske i aktier i den nya koncernen Spyker-Saab.

Victor Muller sade till nederländska tv-kanalen RTL strax efter klockan 18 att ingenting ännu är underskrivet. I övrigt hänvisade han till presskonferensen klockan 19.15.

Spyker Cars vd Victor Muller svarar i telefonen när TT ringer, men vill inte prata.

Annons
X

– Jag kan ännu inte säga något.

TT: Är affären klar?

– Jag kan inte prata just nu. Senare, säger han och lägger på.

Stäng

PERFECT WEEKEND – Nyhetsbrevet från SvD Perfect Guide som håller dig uppdaterad på de senaste samtalsämnena inför helgens middagar.

  Anmäl dig här kundservice.svd.se

  Facken väntar fortfarande på besked från GM.

  – Vi har inte hört något från GM ännu, säger Håkan Danielsson, ordförande i Akademikerna/Sveriges Ingenjörer, strax efter beskedet om köpet.

  – Vi vill ha det bekräftat från företaget innan vi göra några uttalanden.

  Tidigare i dag stoppades handeln med Spykers aktier på börsen i Amsterdam. Enligt finansmarknadsmyndigheten i Nederländerna, AFM, har handeln stoppats ”i avvaktan på ett pressmeddelande”. När aktien stoppades låg den på plus 2,8 procent, efter att under gårdagen rusat med omkring 80 procent.

  Mer av det senaste kring Saab:

  Trollhättan TT

  Annons
  Annons
  X
  Foto: ADAM IHSE/SCANPIX Bild 1 av 1
  Annons
  X
  Annons
  X