Nymex i samtal med OMX

Den amerikanska råvarubörsen New York Mercantile Exchange (Nymex) har planer på att öppna en terminsbörs i London tillsammans med svensk-finländska OMX, skriver nyhetsbyrån Dow Jones. Enligt Dow Jones för Nymex långt gångna diskussioner med OMX. Samtalen har dock ännu inte lett till någon överenskommelse.

Under strecket
TT
Publicerad
Annons

Nymex är världens största råvarubörs. Där sker handel med metallterminer, till exempel guld, silver koppar och aluminium. Men Nymex är kanske mest känt för handeln med oljeterminer, speciellt i dessa dagar när terminspriserna på råolja slår nya rekord.

I London finns International Petroleum Exchange (IPE) där den viktiga handeln med terminer för Nordsjöolja (Brent) sker. Brent fungerar som riktmärke för marknadspriset på västeuropeisk råolja. Nymex vill gärna ha en bit av den kakan och skulle kunna använda en Londonbörs till att på nytt lansera ett terminskontrakt för Brentolja. Enligt Dow Jones finns ett missnöje bland handlarna i London med att IPE ska överge den traditionella golvhandeln och gå över till elektronisk handel. Och detta är något som Nymex antas vilja utnyttja.

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons