Annons

Nykomlingen föll i förlängning mot Skellefteå

Filiph Engsund, i vitt, och hans Oskarshamn pressade Skellefteå till förlängning på lördagen. Det var inte bara Oskarshamns första match för säsongen utan också klubbens första i SHL någonsin.
Filiph Engsund, i vitt, och hans Oskarshamn pressade Skellefteå till förlängning på lördagen. Det var inte bara Oskarshamns första match för säsongen utan också klubbens första i SHL någonsin. Foto: Erland Segerstedt/TT

Skrällaget Oskarshamn kan bli att räkna med även i SHL.

I premiären gav man Skellefteå en match ända in i förlängningen där till slut Joakim Lindström kunde ge hemmalaget extrapoängen med sitt 5–4-mål.

– Naturligtvis vill vi ha extrapoängen men vi är ödmjuka och tacksamma för att det blev en poäng, säger Oskarshamns tränare Håkan Åhlund.

Under strecket
Thomas Eriksson / TT
Publicerad

I våras charmade hans lag hela hockey-Sverige när det totalt otippat tog sig genom kvalet och hela vägen upp i SHL. Och kanske kan smålänningarna fortsätta att överraska.

Mot Skellefteå inledde laget den svängiga och dramatiska matchen bäst, hade ledningen med 2–0 innan Skellefteå med tre mål i början av den andra perioden vände till ledning. Men innan Skellefteå kunde avgöra i förlängningen hade Oskarshamn haft ledningen ytterligare en gång.

Annons
Annons
Annons