Annons

Nyhet: Här är nya pickupen Renault Alaskan

Den perfekta bilen för alla företagare – och även barnens favorit.

Så kan den nya pickupen Renault Alaskan sammanfattas.

– Den har all kraft, utrymme, design och teknik som man behöver, säger Magnus Wenger, fleet marketing manager på Renault.

Renault
Foto: Renault
Magnus Wenger
Foto: Magnus Wenger
Renault
Foto: Renault
Renault
Foto: Renault
Foto: Renault

Styrka och funktionalitet i kombination med design och komfort.

Så beskriver Magnus Wenger, fleet marketing manager på Renault, grundpelarna i nya pickup-modellen Renault Alaskan.

Han konstaterar att det just nu pågår något av en pickupfeber runt om i världen – och att Alaskan tar en tung position inom segmentet.

– Alaskan innebär att vi nu kan erbjuda ett komplett utbud av transportbilar. Modellen är det perfekta valet för alla företagare som önskar komplettera sin vagnpark med en pickup.

Vad får Renault Alaskan att sticka ut i konkurrensen?

– Bilens främsta egenskaper är design och komfort. Dels erbjuder den moderna och dynamiska linjer, dels hög sitthöjd med mycket god sikt. Köregenskaperna är riktigt trevliga, såväl på vägen som utanför – fjädringskomforten är sällsynt bra för att vara en pickup. Dessutom får den människor att vända sig om på stan.

Magnus Wenger
Foto: Magnus Wenger
Renault
Foto: Renault
1/2
Magnus Wenger
Foto: Magnus Wenger
2/2
Renault
Foto: Renault

För alla som behöver utrymme

Vilken är den huvudsakliga målgruppen?

– Det är en intressant fråga, där svaret inte är så enkelt som de flesta tror. Den gängse uppfattningen är att detta är en bil för hantverkare – och det stämmer – men jag ser att betydligt fler yrkesgrupper skulle ha nytta av en Alaskan. Alla som behöver en bil där du kan sitta fem personer men samtidigt behöver lasta mer än vad som ryms i en vanlig kombi skulle uppskatta en Alaskan.

Alaskan är synonymt med kraft och styrka, vad kan framtida ägare förvänta sig?

– Kort sagt har den all kraft man behöver. Bilen drivs av vår 2.3 liters diesel som erbjuds med antingen 160 hästkrafter med enkelturbo eller 190 hästkrafter med dubbelturbo. Motorn är densamma som sitter i vår största transportbil Renault Master. Och den har ett vridmoment om 450 Nm redan vid 1 500 varv

Många innovationer

Kommer Alaskan med några innovationer du vill lyfta?

– Ja, flera. Den har en speciell parkeringslösning med kameror framåt, bakåt och åt sidorna. I och med att kamerorna är riktade snett nedåt får man en helikoptervy över bilen. Detta gör att du har full kontroll över din parkering. Alaskan har även en smart lösning för att surra fast last på flaket. Istället för fasta öglor har den lastöglorna fästa på en räls vilket gör att du kan anpassa var dessa ska sitta i relation till lasten. Detta gör lastning och säkring enklare och snabbare.

Du har själv testat Alaskan hemma, hur såg mottagandet ut?

– Lite otippat var denna bil barnens favorit hemma på gatan. Mina döttrar älskar den, och jag kan ju ändå komma hem med många roliga bilar med tanke på jobbet jag har.

När går bilen att köpa i Sverige?

– Den lanseras tredje veckan i november och priset börjar på 259 900 kronor. Den mest sålda versionen, med 190 hästkrafter, fyrhjulsdrift, automatlåda och all tänkbar utrustning som standard kommer att kosta 299 900 kronor.

Annons
Detta är en annons från Renault, den är inte skriven av journalisterna på SvD:s redaktion.