Nygammalt morddrama slår ut terrorhot och krig

Under strecket
Publicerad
Annons

WASHINGTON Den lummiga och bitvis djungeltäta Rock Creek Park breder ut sig ett stenkast från SvD:s redaktion. Hit lockas joggare, cyklister, hundägare och inlineåkare varenda dag och på helgerna samlas folk kring utegrillar och picknickbord.
Men nu är parken, som följer den ringlande ån Rock Creek från delstaten Maryland in till centrala Washington, skådeplats i ett morddrama - och ett högaktuellt test för modern kriminalteknisk expertis.

Den 24-åriga Chandra Levy sågs i livet för sista gången den 30 april förra året. Normalt skulle försvinnandet vara ett av alla de hundratals som aldrig löses. Denna gång rörde det sig dock om en vacker ung kvinna som var praktikant i huvudstaden och hade föräldrar som vägrade att ge upp. Hon hade också varit "romantically involved", som eufemismen lyder, med den gifte demokratiske kongressmannen Gary Condit.
I onsdags, ett drygt år senare, påträffade en man och hans hund ett skallben i Rock Creek Park. Det tog bara timmar att fastställa att det var rester efter
Chandra och att en sportbehå, joggingskor och andra saker troligen också tillhörde henne. Men polisen har ännu inte officiellt fastlagt ifall dödsorsaken var mord eller om kvarlevorna legat på samma ställe i över ett år.

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons