Recension

Lebanon Meza LoungeNyckfullt och rörigt

Orientaliskt Lebanon Meza Lounge är en nyckfull bekantskap. Vissa kvällar serveras här de mest ljuvliga libanesiska röror. Andra kvällar är maten betydligt tristare och servicen sämre.

Under strecket
Publicerad
Restaurangen har goda förutsättningar att bli stans bästa libanes men då måste det nyckfulla och röriga bort omgående.

Restaurangen har goda förutsättningar att bli stans bästa libanes men då måste det nyckfulla och röriga bort omgående.

Foto: DAN HANSSON
Vissa kvällar serveras här de mest ljuvliga  libanesiska röror. Andra kvällar är maten betydligt  tristare och servicen sämre.

Vissa kvällar serveras här de mest ljuvliga libanesiska röror. Andra kvällar är maten betydligt tristare och servicen sämre.

Foto: DAN HANSSON
Annons

Det är stilla på Hamngatan tills vi närmare oss Lebanon Meza Lounge mitt emot Berzelii park. Orientaliska toner hörs på håll. När vi kliver in på restaurangen känns det som att kliva in i en annan värld – magdans, hög musik och en sirlig hovmästare i bredbrättad cowboyhatt möter gästerna. Det sistnämnda gör att vi för ett ögonblick mer känner oss varande i Mellanvästern än i Mellanöstern. Men musiken och magdansen placerar oss snabbt rätt i geografin.

Det är svårt att inte charmas av denna högljutt kaotiska och totalt osvenska scen vid entrén. Det goda humöret håller i sig när paraden av vackert upplagda smårätter, meza, ställs fram på bordet. I alla fall till en början. Och i alla fall vid krogguidens första besök.

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons