Annons
X
Annons
X

Nyckelperson inom Telia lämnar i tysthet

Erik Hallberg är nyckelpersonen som ansvarade för Teliasoneras komplicerade affärer i Centralasien från december 2013 till hösten 2015. Nu kan SvD avslöja att den tidigare medlemmen i koncernledningen har sagt upp sig.

Mutmisstankarna mot Telia

Foto: Magnus Hjalmarson Neideman

I mitten på september 2015 kom beskedet att Teliasoneras styrelse och vd Johan Dennelind vill lämna en stor del av bolagets verksamhet i affärsområdet Eurasien.

Kort därefter stod det klart att Eurasiens affärsområdeschef Erik Hallberg fick lämna sin position.

– När vi nu ska lämna regionen är det en annan situation än innan och naturligt att Erik byter arbetsuppgifter, sade Peter Borsos då till SvD Näringsliv.

Annons
X

I praktiken var det en degradering eftersom Erik Hallberg flyttades från koncernledningen till en specialposition där han rapporterade direkt till vd Johan Dennelind.

Enligt källor till SvD Näringsliv var det ifrågasatta affärer i Nepal och Kazakstan som låg bakom Erik Hallbergs plötsliga avgång från det problemdrabbade affärsområdet. Uppgifter som Telia förnekade och tillbakavisade.

Oavsett vilket måste det ha varit speciella omständigheter som gjorde att Telia Sonera valde att göra sig av med den chef som hade mest erfarenhet av de oerhört komplexa förhållandena i Centralasien.

Annons
Annons
X
Foto: Magnus Hjalmarson Neideman Bild 1 av 1
Annons
X
Annons
X