Nyberg och Sahlin - lika som bär

Det finns några slående likheter mellan Telia Sonera-chefen Lars Nyberg och socialdemokraternas ledare Mona Sahlin. Både är relativt nytillträdda på sina poster. Och båda har fått se sina kurvor peka uppåt utan att egentligen göra någonting alls.

Under strecket
Publicerad
Annons

Monas Sahlins opinionssiffror har varit stadigt stigande ändå sedan hon klev på i mars förra året. Detta trots att hon i stort sett inte sagt ett jota om hur den framtida politiken ska se ut. I partiet sitter nu rådslagsgrupper och mejslar fram den nya partilinjen. Det arbetet vill Sahlin inte förekomma och därför håller hon tyst. Nu har hon visserligen börjat röra på sig lite grann genom petningen av Pär Nuder. Men facit så här långt är en låg profil. Och väljarna verkar älska det.

På samma sätt har Telia Soneras aktiekurs tickat på stadigt uppåt sedan det offentliggjordes i slutet av juli att Lars Nyberg skulle efterträda Anders Igel. Telia-kursen har trotsat börsfrossan och faktiskt stigit runt 5 procent sedan Nybergs tillträde i september. Här har han haft draghjälp av en allmän uppgång för teleoperatörerna och fina vinster från dotterbolagen. Men faktum kvarstår. Nyberg har belönats redan innan hans vision för sitt framtida Telia-bygge blivit fullt känd.

Annons
Annons
Annons