X
Annons
X

Nyårslöfte om att äta nyttigare vanligt

I natt kommer en femtedel av svenskarna att avge nyårslöften. Runt en halv miljon människor kommer lova att ägna sig mer åt sin hälsa.

Therese Nilsson, 16 och Rebecka Marcher, 16, Gävle:
– Förra året lovade jag att äta bättre och nyttigare, och jag har i varje fall försökt att hålla det. I år ska vi träna inför sommaren, säger Therese.
– Jag lovade redan förra året att jag skulle träna lite mer – men det blev inte riktigt så. I år ska det bli bättre, lovar Rebecka.
Therese Nilsson, 16 och Rebecka Marcher, 16, Gävle: – Förra året lovade jag att äta bättre och nyttigare, och jag har i varje fall försökt att hålla det. I år ska vi träna inför sommaren, säger Therese. – Jag lovade redan förra året att jag skulle träna lite mer – men det blev inte riktigt så. I år ska det bli bättre, lovar Rebecka. Foto: THOMAS ONEBORG

Mer grönsaker på tallriken och fler besök på gymmet, årets nyårslöften handlar inte helt oväntat om hälsa. Och det mest populära löftet – i alla ålderskategorier, runt om i Sverige och bland både män och kvinnor – är att börja äta mer hälsosamt, visar en undersökning från Sifo bland 752 svenskar. Näst vanligaste löftet är att börja träna.

Therese Nilsson, 16 och Rebecka Marcher, 16, Gävle: – Förra året lovade jag att äta bättre och nyttigare, och jag har i varje fall försökt att hålla det. I år ska vi träna inför sommaren, säger Therese. – Jag lovade redan förra året att jag skulle träna lite mer – men det blev inte riktigt så. I år ska det bli bättre, lovar Rebecka.

Foto: THOMAS ONEBORG Bild 1 av 1
Annons
X
Annons
X
Annons
X
Annons
X