Nyårsdagens populäraste mat: pizza

Trots nyårslöften om att gå ner i vikt eller träna mer verkar de flesta av oss glömma dem på nyårsdagen. Då är nämligen den vanligaste maten i svenska hem: pizza.

Publicerad
COLOURBOX
Foto: COLOURBOX
Annons
COLOURBOX
Foto: COLOURBOX
Foto: COLOURBOX

Det är
Pizzarapporten 2011, som varje år kartlägger svenskarnas pizzavanor, som slår fast pizzan som den populäraste maten dagen efter nyårsafton.

På nyårsdagen äter svensken nämligen mer pizza än någon annan dag på året. I jämförelse med en vanlig lördag fördubblas försäljningen av pizzor.

Men vi verkar inte nöja oss med vilken pizza som helst. Den populäraste pizzan, enligt Pizzarapporten, är nämligen en egen variant. På andra plats kommer Kebabpizza följt av Vesuvio och Capricciosa.

Tidigare i år presenterade
Google de snabbast ökande mattrenderna 2011. I toppen hamnade hemkörning av pizza tillsammans med LCHF, matkassar och vitt vin.

– Man sviker aldrig pizzan, den är en så stor och älskad del av svenskarnas vardag. Nyårsdagen har till och med blivit en tradition i sig, säger Per Anders Bjelkstål, pressansvarig på OnlinePizza.se,
till Mynewsdesk.

Svenska Pizzarapporten 2011 baseras på OnlinePizza.se:s beställningsstatistik, med totalt tre miljoner beställda pizzor från över 900 restauranger och 140 svenska orter under perioden 1 december 2010 till 30 november 2011.

RECEPT:
Fixa din egen favoritpizza

LÄS MER:
Pizzasås är en grönsak

Annons
Annons
Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons