Annons

Nyanställdes i krisen: ”Hamnade i limbo”

Digitala anställningsintervjuer, möten via videolänk och kontor hemma vid köksbordet.

För många som nyanställts mitt i krisen har distansjobb blivit vardag direkt – och vissa har inte ens träffat sina kollegor än.

Under strecket
Alice Nordevik / TT
Publicerad

Marie Langaard nyanställdes mitt i krisen, och sitter nu ensam på kontoret medan kollegorna arbetar hemifrån.

Foto: Björn Larsson Rosvall/TT

"Jag tycker inte att det blev jobbigt att det blev som det blev. Det blev bara annorlunda", säger Marie Langaard om att börja på ett nytt jobb under coronakrisen.

Foto: Björn Larsson Rosvall/TT

I princip alla 75 medarbetare på Sensus studieförbund i västra Sverige, men som regionchef behöver Marie Langaard vara på plats.

Foto: Björn Larsson Rosvall/TT

Katrin Sjölin hann knappt börja på sitt nya arbete på Alfa Laval innan pandemin slog till, och hon fick arbeta hemifrån.

Foto: Privat

– Hade du frågat mig i höstas så hade jag aldrig kunnat tro att det var så här jag skulle börja mitt drömjobb, säger Marie Langaard, som skrattar till och sedan blir tyst.

Sedan ett par veckor tillbaka är hon regionchef på Sensus studieförbund i västra Sverige. Utanför kontoret i centrala Göteborg mullrar spårvagnarna förbi, men inomhus är det stillsamt. Nästan alla de 75 medarbetarna jobbar hemifrån på grund av pandemin, så Marie Langaard sitter ensam framför sin dator.

Annons
Annons
Annons