”Nyanlända kan inte ges förtur till bomarknaden”

Regeringen fortsätter att pytsa över ansvar och kostnader till kommunerna. Ylva Johansson, ansvarig minister, visar bristande respekt för vår vardag, skriver fyra moderata kommunalråd.

Under strecket
Publicerad
Arbetsmarknads- och etableringsminister Ylva Johansson har samordningsansvar för etableringen, där också bostadspolitiska frågor ingår.  Initiativen för att möjliggöra fler bo­städer för nyanlända har helt lyst med sin frånvaro, skriver artikel­författarna.

Arbetsmarknads- och etableringsminister Ylva Johansson har samordningsansvar för etableringen, där också bostadspolitiska frågor ingår. Initiativen för att möjliggöra fler bo­städer för nyanlända har helt lyst med sin frånvaro, skriver artikel­författarna.

Foto: Henrik Montgomery/TT (arkiv, juni 2016)
Annons

Grunden för en snabb etablering och en stark integration är arbete, utbildning, bostad och inkludering i samhället. Kommuner runt om i Sverige sliter för att fler flyktingar ska bli skattebetalare, men arbe­tet försvåras när staten inte ger oss tillräckliga förutsättningar. Arbetsmarknads- och etableringsminister Ylva Johansson ­visade nyligen på sin avsaknad av förståelse och ­respekt för den kommunala verkligheten, när hon underkände den numera vedertagna model­len med tidsbegränsade bostadskontrakt för nyanlända.

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons