Annons

Nya viner – Mölstad listar sina favoriter

Foto: TT

Österrikiskt toppvin till skaldjurspastan och traditionell italienare till vinterns köttgryta. Mikael Mölstad listar månadens godaste nyheter.

Under strecket
Publicerad
Bild 1 av 1

1 / 6

Riesling Smaragd Ried Loibenberg 2018

Österrike, Wachau
199 kr, nr 6021, vitt friskt & fruktigt

Betyg: 6 av 6

Toppvin från ett av Österrikes bästa kooperativ. Rik arom med djupa honungstoner, mogna äpplen och touch av petroleum. Prova till spagetti med räkor.

Annons
Annons
Bild 1 av 1

2 / 6

Tyrrell's Wines Hunter Valley Semillon 2018

Australien, New South Wales
119 kr, nr 6947, vitt friskt & fruktigt

Betyg: 5 av 6

Klassiskt vin på semillon – en av australiens populäraste druvor. Rik doft med kryddig fetsyrlig smak. Perfekt till kycklinglårfiléer med rotsaker.

Annons
Annons
Bild 1 av 1

3 / 6

Nautilus Pinot Noir 2015

Nya Zeeland, Marlborough
239 kr, nr 74762, rött kryddigt & mustigt

Betyg: 6 av 6

Viner på Nya Zeelands blå favoritdruva blir allt bättre. Nautilus bjuder skogsbäriga kryddstrama aromer. Bäst till pasta med smakrik köttragu.

Annons
Annons
Bild 1 av 1

4 / 6

Col d'Orcia Rosso di Montalcino Organic 2016

Italien, Toscana
149 kr, nr 2576, rött kryddigt & mustigt

Betyg: 6 av 6

Ett av Montalcinos äldsta vinföretag gör klassiska viner på sangiovese. Aromatisk med körsbärstoner, fat och kryddor. Smarrigt till grillade lammkotletter.

Annons
Annons
Bild 1 av 1

5 / 6

Max 2018

Frankrike, Bourgogne
99 kr, nr 2536, rött fruktigt & smakrikt

Betyg: 5 av 6

Välgjort vin på 80 procent pinot noir och resten gamay: mjukt bärig doft med skogstoner och balanserad syra. Bra till vegetarisk rotfruktslåda.

Annons
Annons
Bild 1 av 1

6 / 6

Castel del Monte 2018

Italien, Apulien
99 kr, nr 2544, rött fruktigt & smakrikt

Betyg: 5 av 6

Traditionellt vin på en druva som är unik för Apulien. Smakrikt med gammaldags känsla – mogen mörk frukt och örtkryddor. Helt rätt till köttgryta.

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons