Slut på bensin på flera mackar i Storbritannien

Pumparna på en bensinstation i södra London är ur drift.  En kedja av händelser till följd av bristen på lastbilschaufförer har lett till krisläge – och åtgärderna för att lösa krisen kritiseras.
Pumparna på en bensinstation i södra London är ur drift. En kedja av händelser till följd av bristen på lastbilschaufförer har lett till krisläge – och åtgärderna för att lösa krisen kritiseras. Foto: Tayfun Salci/TT/AP

Den brittiska regeringens initiativ om att upprätta tillfälliga visum för 5 000 lastbilschaufförer bedöms inte räcka till för att lösa den brist på bensin och förnödenheter som lamslagit landet. Minst hälften av bensinmackarna utanför motorvägsnätet hade på söndagen slut på bränsle.

Under strecket
Uppdaterad
Publicerad
Grant Shapps, transportminister i Storbritannien.

Grant Shapps, transportminister i Storbritannien.

Foto: Tolga Akmen/TT/AP
Köerna ringlar långa till mackarna eftersom bensinen inte kommer fram.

Köerna ringlar långa till mackarna eftersom bensinen inte kommer fram.

Foto: Gareth Fuller
Annons

Som en följd av bristen på lastbilschaufförer har hela försörjningskedjan i Storbritannien drabbats, som SvD tidigare skrivit om. Hyllorna i affärerna gapar tomma, restauranger har tvingats stänga och köerna har ringlat långa till bensinstationer där de som nått fram till pumparna desperat har hamstrat bensin.

På söndagen rapporterade Financial Times att så många som minst hälften av brittiska bensinmackar utanför motorvägsnätet har slut på bränsle, en uppgift som i sin tur refereras till en branschorganisation.

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons