Nya turismtrenden: Res bort – och få vaccin

Maldiverna lockar med vaccin. Men redan nu syns en tillströmning av turister enligt minister  Mausoom: “Workation”, att jobba från Maldiverna håller på att bli väldigt trendigt”.
Maldiverna lockar med vaccin. Men redan nu syns en tillströmning av turister enligt minister Mausoom: “Workation”, att jobba från Maldiverna håller på att bli väldigt trendigt”. Foto: AP

Tårna i sanden, en cocktail i handen, en spruta i armen. Flera länder och storstäder erbjuder nu vaccin i sommarens stora slag om turisterna.

Under strecket
Publicerad
Jorge Saenz/TT
Foto: Jorge Saenz/TT
Tsvangirayi Mukwazhi / AP
Foto: Tsvangirayi Mukwazhi / AP
Marc Lester / AP
Foto: Marc Lester / AP
Philipp Herder/TT
Foto: Philipp Herder/TT
Linbanan mellan Manhattan och Roosevelt Island, New York.

Linbanan mellan Manhattan och Roosevelt Island, New York.

Foto: Erik Bergin
Park Avenue, New York City.

Park Avenue, New York City.

Foto: Erik Bergin
Bran Castle.

Bran Castle.

Foto: Andreea Alexandru / TT NYHETSBYRÅN
Andre M. Chang / TT NYHETSBYRÅN
Foto: Andre M. Chang / TT NYHETSBYRÅN
Darko Vojinovic / AP
Foto: Darko Vojinovic / AP
Annons

En lång kö ringlade sig på Miami Beach under söndagen, där ett pop-up-center med vaccin från Johnson & Johnson (som kallas Janssen-vaccinet i Europa) satts upp på stranden. Enligt internationella medier har välbeställda från Latin- och Centralamerika i allt högre utsträckning börjat resa till USA för att vaccinera sig medan vaccinprogrammen i hemländerna haltar.

Priserna på flygbiljetter från Buenos Aires till Miami har samtidigt fördubblats i maj – från motsvarande drygt 8 000 svenska kronor till 16 000. Den största andelen vaccinturism går dock från Mexiko till Texas, en delstat som liksom Florida inte kräver att man är folkbokförd på plats för att motta vaccin. Mexikanska flygbolag har utökat sina linjer med fullbokade platser och stigande priser för flera veckor framöver, rapporterar Wall Street Journal.

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons