Nya tips: Gourmetmat till fyndpris i Stockholm

Riktigt bra mat måste inte kosta flera tusen kronor. SvD:s krogredaktör Joanna Drevinger guidar till sju restauranger där du kan få en stor matupplevelse till ett okej pris.

Under strecket
Publicerad
Annons

Bakom tunga gardiner gömmer sig lågmälda Ichi med tydliga influnser från Japan. Det är inte stället vi bara slinker in på spontant, även om det finns några platser i baren för drop in. Här är det en fast femrättersmeny som gäller och även om 600 kronor inte är småpengar så känns det ändå prisvärt med tanke på nivån i köket och på råvarorna.

SvD Krogguiden upplever det som om restaurangen är lite hemlig och skriver: ”Lokalen har den strama stil som både känns asiatisk och som arkitektritat amerikanskt 70-tal. Det är svartmålat tak, ädelträspaljéer och detaljer i grön marmor. Det har också lagts mycket möda på dukningen. Särskilt utvalda japanska och skandinaviska bestick, små konstglasskålar och keramik förhöjer upplevelsen.”

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons