X
Annons
X
Recension

Solo: A Star wars story Frisk feministisk fläkt sveper in i nya Star wars

En spinoff-film om Han Solo. Är det verkligen vad världen behöver? Hade du frågat Erika Hallhagen i början av veckan hade svaret varit nej. Men hon låter sig bevekas av kärleksberättelsen mellan Han och Chewie. Och av Jeanne d’Arc-droiden L3–37.

Alden Ehrenreich som Han Solo och Joonas Suotamo som Chewbacca. Foto: Jonathan Olley/Disney
Läs mer om Veckans biofilmer

Fantastiska skådespelarinsatser är inte det som bär "Star wars" universum. I princip är det bara Harrison Ford som genom åren har kunnat konkurrera med specialeffekter och uniformsporr. Adam Drivers Kylo Ren är kanske på god väg, men saknar helt humor – precis som Daisy Ridleys Rey. Och Carrie Fischer var alltid intressantare vid sidan om filmduken än i den stereotypa prinsessrollen.

Således är det redan i förväg en smått omöjlig uppgift som Alden Ehrenreich ger sig i kast med när han ska försöka fylla upp Han Solos skinnpaj (han har dessutom kontrakt på två filmer till). Men vi som fasade för ännu en Oscar Isaac – vars roll som glappkäftade Poe Dameron i "The force awakens" och "The last jedi" så övertydligt var castad som "den nye Han Solo" – blir positivt överraskade.

Alden Ehrenreich som Han Solo och Joonas Suotamo som Chewbacca.

Foto: Jonathan Olley/Disney Bild 1 av 4

”Game of thrones”-stjärnan Emilia Clarke spelar Qi’ra.

Foto: Disney/Lucasfilm Bild 2 av 4

Droiden L3 och Lando (Donald Glover).

Foto: Disney Bild 3 av 4

Joonas Suotamo som Chewbacca.

Foto: Jonathan Olley/Disney Bild 4 av 4
Annons
X
Annons
X
Annons
X
Annons
X