Annons

Nya Skoda Octavia har förfinats

Skoda Octavia har blivit ännu större och rymligare. Numera finns det i Octavia möjlighet att själv ställa in om man vill åka sportigt, komfortabelt eller ekonomiskt.
Skoda Octavia har blivit ännu större och rymligare. Numera finns det i Octavia möjlighet att själv ställa in om man vill åka sportigt, komfortabelt eller ekonomiskt. Foto: Rolf Gildenlöw

Kanske inte störst och elegantast i familjen Skoda, men definitivt den som regerar i försäljningsstatistiken. Och nu har Octavia fått ny teknik och lite större kostym.

Under strecket
Publicerad

Instrumentpanelen är helt ny och hela interiören andas ett snäpp högre kvalitet än tidigare årgångar.

Foto: Rolf Gildenlöw

Utseendemässigt har det hänt mest i aktern. Det klassiska Skoda-emblemet är borta, liksom de för modellen så typiska baklyktorna. Nu påminner Octavia mer om storebror Superb.

Foto: Rolf Gildenlöw
Foto: Rolf Gildenlöw

Visst är det snyggt, men varför ska man ha sportbilshjul på en familjekombi? De skapar bara ett herrans oväsen.

Foto: Rolf Gildenlöw

En smart finess. Reglarna på golvet i bagageutrymmet är flyttbara för att kunna stabilisera exempelvis varukassar.

Foto: Rolf Gildenlöw
Foto: Volkswagen
Foto: Stina Stjernkvist/TT

Ännu bättre, ännu säkrare och ännu större hävdar Skoda i sin presentation av den fjärde generationen Octavia. Och att den har blivit större ser en märkestrogen med blotta ögat. Lite bredare och lite längre ger ännu högre åkkomfort och plats för ännu mer bagage.

Rymligare än Volvos stora V90 var den redan tidigare och med 30 liter extra i bagaget är det nu bara storebror Superb som klår Octavia. Och där i bagageutrymmet hittar vi ännu en ny liten Skoda-smart grej – en flyttbar skena på golvet som kan hålla kassar och andra grejor på plats.

Annons
Annons
Annons