Nya rön om fett och risken för hjärtinfarkt

Högt intag av mejerifett behöver inte leda till ökad risk för hjärt-kärlsjukdomar, enligt en ny studie. Arkivbild.
Högt intag av mejerifett behöver inte leda till ökad risk för hjärt-kärlsjukdomar, enligt en ny studie. Arkivbild. Foto: Claudio Bresciani / TT

Att få i sig stora mängder fett via mejeriprodukter behöver inte öka risken för hjärt-kärlsjukdomar, enligt nya rön.

Under strecket
TT
Publicerad
Annons

Att välja magra mejeriprodukter lyfts ofta fram som ett sätt att minska risken för vissa sjukdomar. Men hur är det då med feta mejeriprodukter? Här är kunskapen mer oklar menar forskare vid bland annat Uppsala universitet som tittat på hur intaget av fett påverkade risken för hjärt-kärlsjukdom.

Genom blodprover har man kunnat mäta nivåerna av en viss fettsyra som finns i just mejeriprodukter och på så sätt även kunnat mäta konsumtionen.

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons