Annons

Nya regler spär på tuff situation för krogar

Stopp för bufféer, trängsel i köer och barhäng. Nu tillåts enbart bordsservering och take away för att minska smittspridningen i Sverige.

– Just nu är antalet personer i restaurangen inte det stora problemet – folk vågar sig inte ut, säger Natalie Hallbäck på snabbmatsrestaurangen Stippes i Malmö.

Under strecket
Anna Karolina Eriksson / TT
Publicerad

Natalie Hallbäck på restaurangen Stippes i Malmö där man satt bord framför bardisken för att anpassa sig till de nya reglerna får att minska risken för spridning av coronaviruset.

Foto: Johan Nilsson/TT

Delägare Rovshan Taghiyev blickar bekymrat ut över sina tomma bord inne på German Döner Kebab vid Triangeln i Malmö. Lappar på borden meddelar att gästerna ska sitta på varannan stol.

Foto: Johan Nilsson/TT

Jimmi Bengtsson på La Couronne i Malmö om följderna av coronaviruset.

Foto: Johan Nilsson/TT

Isärdragna bord, avstängd bardisk och ständig städning. Men Stippes tänker gå längre än så.

– Vi ska införa handskar och handsprit vid dörren för de kunder som kommer in, berättar Natalie Hallbäck som står bakom kassan och fortsätter:

Annons
Annons
Annons