Nya profiler klev fram mot USA

Under strecket
Publicerad
Annons

Los Angeles Anders Linderoth var mer än belåten med Hammarbys insats mot USA:s landslag på Home Depot Center på fredagen. - Vi skapade många chanser och kunde mycket väl ha kvitterat. I andra halvlek var vi det bättre laget.
Visserligen blev det förlust med 1-0, men spelmässigt hängde Hammarby med och skapade flera vassa chanser mot det namnkunniga motståndet.
USA, som saknade sina Europaproffs, ligger liksom Hammarby på läger på Home Depot Center. Amerikanerna förbereder sig inför VM-kvalmatchen borta mot Trinidad & Tobago den 9 februari. Mot Hammarby hade man flera starka kort, bland annat backen Eddie Pope och mittfältaren Clint Mathis med 64 respektive 43 landskamper. I fjol förlorade USA bara en landskamp av 15, mot Holland (1-0).

Jimmy Conrad nickade in matchens enda mål redan efter fyra minuter. Men liraren för dagen var Bajens nummer 17 - Erkan Zengin. En 19-åring som i fjol gjorde två A-lagsmatcher, varav en allsvensk i den grön-vita dräkten, men som nu visade att han är en
framtidsman.
Erkan blåste fram som en orkan på mittfältet. Var kreativ framåt och jobbade enormt bakåt, stoppade flera gånger USA:s försök till snabba kontringar.
Linderoth var full av beundran över nyförvärvet från Norsborg som lär göra livet surt för många motståndare i år.

Annons
Annons
Annons