Nya krav på Mubarak

Hosni Mubarak är envis, men oppositionen ser ut att vara ännu segare. I protesterna på Befrielsetorget ställs nu också kravet på att Mubarak ska åtalas för förskingring av folkets tillgångar.

Under strecket
Uppdaterad
Publicerad
Annons

–Folket vill att regimen faller! Ge oss tillbaka våra 70 miljarder dollar! ropade demonstranter på Befrielsetorget, Tahrir, på den femtonde dagen av protester. Åter trängdes hundratusentals människor, eller kanske fler, i denna proteströrelse som förvandlas till folkfest om bara inte regimen sätter in tårgas, vattenkanoner, prickskyttar eller släpper loss den Mubaraktrogna mobben mot demonstranterna.

Regimen försöker samtidigt slå in kilar i proteströrelsen. Vice president Omar Suleiman säger att inga demonstranter längre ska fängslas. President Hosni Mubaraks nya regering lovar att höja de statsanställdas löner. Men det kan inte kompensera vad inflationen och det egyptiska pundets sjunkande värde redan har ätit upp, kommenterar Ahmed Saleh, en av initiativtagarna till den ungdomsrörelse, 6 april, som sådde fröet till resningen.

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons