Annons

Nya "Harry Potter"-spinoffen sågas i USA

Nya filmen i "Harry Potter"-universumet "Fantastiska vidunder: Grindelwalds brott" har Johnny Depp i rollen som den onde trollkarlen Grindelwald. Presbild.
Nya filmen i "Harry Potter"-universumet "Fantastiska vidunder: Grindelwalds brott" har Johnny Depp i rollen som den onde trollkarlen Grindelwald. Presbild. Foto: Warner Bros/AP/TT
TT
Publicerad

"Fantastiska vidunder: Grindelwalds brott" går in som etta på biotoppen i USA efter helgen. Men den har sålt 16 procent färre biljetter än föregångaren "Fantastiska vidunder och var man hittar dem", skriver New York Times. Amerikanska recensenter har inte heller varit nådiga mot filmen, något som kan skada de framtida delarna i filmserien. Biobesökarna tenderar nämligen att bojkotta ytterligare delar i en serie om de känner sig besvikna på en föregående.

Filmen spelade in 62,2 miljoner dollar i USA och 191 miljoner dollar internationellt. Manuset är skrivet av "Harry Potter"-författaren JK Rowling och regissör är David Yates, som även gjorde den första filmen i serien.

Annons
Annons
Annons