”Nu tar vi krafttag mot assistansfusket”

Fusket inom assistans­ersättningen,
de ökade sjuktalen och ökad tillgänglighet. Det är de viktigaste områdena för Försäkringskassan framöver, skriver myndighetens nya generaldirektör Ann-Marie Begler.

Under strecket
Uppdaterad
Publicerad

Försäkringskassan ska fortsätta utveckla tillgängligheten, både på nätet och i våra e-tjänster, i vår kundservice och på våra servicekontor, skriver Ann-Marie Begler.

Foto: Jessica Gow/TT
Annons

Försäkringskassan är en av landets största myndigheter och ansvarar för en stor del av de offentliga trygghetssystemen i Sverige. Det innebär att Försäkringskassan är en del av det Sverige som vi är stolta över, med ett starkt socialförsäkrings­system som ger människor trygghet i olika livs­situationer.

Försäkringskassan har under lång tid arbetat hårt för att utveckla myndighetens verksamhet för att göra det rättssäkert, enkelt och tryggt att ta kontakt med oss. Det är ett arbete som jag ­menar har gett resultat. Samtidigt är jag medveten om att vi har mycket kvar att göra. Det är min uppgift att tillsammans med mina medarbetare för­stärka den utvecklingen ytterligare.

Annons
Annons
Annons