När Lena K Samuelsson ser tillbaka på sitt liv är det kvinnorna som stöttat: ”Under många år träffade jag Annette Kullenberg på middagar då och då. Jag är tacksam mot henne och mot de andra kvinnorna på Aftonbladet som drev Dokumentet och Kvinnoredaktionen. Utan dem hade inte heller jag varit där jag är”.
När Lena K Samuelsson ser tillbaka på sitt liv är det kvinnorna som stöttat: ”Under många år träffade jag Annette Kullenberg på middagar då och då. Jag är tacksam mot henne och mot de andra kvinnorna på Aftonbladet som drev Dokumentet och Kvinnoredaktionen. Utan dem hade inte heller jag varit där jag är”. Foto: Malin Hoelstad

Nya chefredaktören: I varje drev finns en människa

Aftonbladet fick hård kritik för sin granskning av Benny Fredriksson. Internt var redaktionen starkt påverkad av Metoo. Men Lena K Samuelsson tog över som chefredaktör och vd utan att förskräckas.
– Jag är en stark person.

Publicerad

När hon talar om kvinnorna höjs hennes röst. Inte bara för att golvet blir bonat precis där vi sitter och det krävs magstöd för att överrösta oväsendet. Nej, detta är viktigt för Lena K Samuelsson, allt måste komma med. När hon ser på de personer som varit tryggheten i hennes liv – då är de kvinnor. Hennes mamma, hennes syster och hennes bästa väninna. De som alla är döda idag.

Det är hennes världsbild vi talar om.