Annons

Nya bostadspriserna på väg mot köparens marknad

Bostäder på Norra Hammarbykajen, Stockholm. I Stockholms innerstad låg genomsnittspriset för den som lyckades sälja i september på knappt 92 000 kronor, att jämföra med nära 95 000 kronor per kvadratmeter när marknaden hade högre tryck tidigare i år.
Bostäder på Norra Hammarbykajen, Stockholm. I Stockholms innerstad låg genomsnittspriset för den som lyckades sälja i september på knappt 92 000 kronor, att jämföra med nära 95 000 kronor per kvadratmeter när marknaden hade högre tryck tidigare i år. Foto: Hasse Holmberg/TT

Pinfärska siffror visar att priserna på bostadsrätter står och stampar i nästan hela landet – vi är på väg mot köparens marknad. Men villamarknaden trotsar trenden.

Under strecket
Uppdaterad
Publicerad

Per-Arne Sandegren hos Svensk Mäklarstatistik 

Rallyt för bostadsrätter tycks ha flyttat till Skåne. De bostadsaffärer som kom till avslut under september visar att priserna står stilla för bostadsrätter, både i riket och Stockholmsområdet. Det tydliga undantaget är centrala Malmö, där priserna på bostadsrätter ökade med 2 procent.

I Stockholms innerstad låg genomsnittspriset för den som lyckades sälja i september på knappt 92 000 kronor, att jämföra med nära 95 000 kronor per kvadratmeter när marknaden hade högre tryck tidigare i år.

Annons
Annons
Annons