Annons

Nya bostadspriserna på väg mot köparens marknad

Bostäder på Norra Hammarbykajen, Stockholm. I Stockholms innerstad låg genomsnittspriset för den som lyckades sälja i september på knappt 92 000 kronor, att jämföra med nära 95 000 kronor per kvadratmeter när marknaden hade högre tryck tidigare i år.
Bostäder på Norra Hammarbykajen, Stockholm. I Stockholms innerstad låg genomsnittspriset för den som lyckades sälja i september på knappt 92 000 kronor, att jämföra med nära 95 000 kronor per kvadratmeter när marknaden hade högre tryck tidigare i år. Foto: Hasse Holmberg/TT

Pinfärska siffror visar att priserna på bostadsrätter står och stampar i nästan hela landet – vi är på väg mot köparens marknad. Men villamarknaden trotsar trenden.

Uppdaterad
Publicerad

Rallyt för bostadsrätter tycks ha flyttat till Skåne. De bostadsaffärer som kom till avslut under september visar att priserna står stilla för bostadsrätter, både i riket och Stockholmsområdet. Det tydliga undantaget är centrala Malmö, där priserna på bostadsrätter ökade med 2 procent.

I Stockholms innerstad låg genomsnittspriset för den som lyckades sälja i september på knappt 92 000 kronor, att jämföra med nära 95 000 kronor per kvadratmeter när marknaden hade högre tryck tidigare i år.

Per-Arne Sandegren hos Svensk Mäklarstatistik 

Bild 1 av 1
Annons
Annons
Annons