Nya Arch Enemy får publiken att tappa hakan

Efter en lite orolig start med ett antal medlemsbyten har situationen stabiliserats för Arch Enemy. De har också turnerat mer de senaste två åren. I helgen spelar de i Göteborg, Stockholm och Malmö.

Under strecket
Publicerad
Annons

Arch Enemy har blivit ett bättre band och de har börjat få framgång. Nya skivan ”Art of rebellion” lär inte ändra på den positiva trenden.
Många, bland annat undertecknad, menar att Arch Enemy är ett av Sveriges bästa metallband. Gruppens vana att blanda dödsmetall med mer klassisk hårdrock har sedan debuten ”Black earth” 1996 renderat dem positiva recensioner. Men det var först med ”Wages of sin”, som kom 2001, som bandet blev det huvudsakliga projektet för bandledaren och gitarristen Michael Amott. Tidigare upptogs mycket tid av hans andra band Spiritual Beggars.

– Vi satte oss helt enkelt ned och bestämde att vi skulle göra det här på riktigt. Jag skulle lätt kunna skriva låtar till tre plattor om året med olika band, men då hinner man inte turnéra. Ska man få förbands-turnéer till större akter så måste man vara lite stand-by, då kan man inte vara uppbokad hela tiden. Jag insåg till slut också att det aldrig skulle gå att få både Spiritual Beggars och Arch Enemy att slå, berättar Michael Amott.

Annons
Annons
Annons