X
Annons
X
Recension

AG – Restaurang & Bar Nya AG har en bit kvar till guld

Med fokus på bra kött lanseras nya AG. Ett koncept de inte är ensamma om. Resultatet är ett lyckat och avspänt ställe – om än med priser i högsta laget.

Allmänna Galleriet 925 öppnades 2004. Här låg en gång Hallbergs silverfabrik – den som ännu kommer ihåg det periodiska systemet från kemilektionerna förstår varför den nya ägarduon förkortat namnet till AG. Johan Jureskog och Klas Ljungquist, från Rolfs kök, driver nu krogen.

På AG är det kött som gäller. Mot det vita kaklet står brutala kötträd av Jonas Bohlin. En inglasad köttgarderob visar besökarna utbudet. Det hela är mycket osvenskt och påminner om New York eller det gamla Les Halles. Här huttlas inte. Kött är kött och här visas det upp som god matkonst.

Allmänna Galleriet 925 öppnades 2004. Här låg en gång Hallbergs silverfabrik – den som ännu kommer ihåg det periodiska systemet från kemilektionerna förstår varför den nya ägarduon förkortat namnet till AG. Johan Jureskog och Klas Ljungquist, från Rolfs kök, driver nu krogen.

Foto: TOMAS ONEBORG Bild 1 av 2

Det är lätt att gilla AG. Här finns avspänd och trevlig stämning, kul blandning av gäster och kött som hör till det bästa Stockholm kan erbjuda.

Foto: TOMAS ONEBORG Bild 2 av 2
Annons
Annons
X
Annons
X
Annons
X
Annons
X