Ny vikbar mobil klarar ”smileys” Mer plats i usb-minnen Liten kamera med många pixlar

Under strecket
Publicerad
Annons

Samsung släpper en ny vikbar mobil som främst verkar rikta sig till personer som skickar många sms. X480 har exempelvis ett bibliotek av smileys (små ansikten som ler eller visar andra känslouttryck). Dessa kan bakas in i textmeddelanden.
Användare kan även komponera egna ringsignaler. Dessa kan utgöras av flera instrument och varierande bakgrundkomp.
Samsung kallar X480 för ”en prisvärd bastelefon” och den kostar ungefär 1400 kronor.
Sony släpper nya Microvault usb-minnen. Enligt företaget kan de, med hjälp av ett komprimeringsprogram, lagra upp till tre gånger mer data än vad de är specificerade för. Det finns också en modell med fingeravtrycksidentifiering för ökad säkerhet. Även Microvault Excellence-serien får nya medlemmar med två gånger snabbare överföringshastighet.
Fujifilm lanserar en ny kamera som ska konkurrera i budgetklassen. Fujifilms FinePix A350 har fem miljoner pixlar, 3 gånger optisk zoom och videofunktion. Den väger 130 gram och är ungefär lika stor som ett kreditkort.

Kameran kostar 2 000 kronor. Att det inte följer med någon bruksanvisning är enligt företaget en av anledningarna till produktens pressade pris. Bruksanvisningen kan i stället laddas ner från Fujifilms hemsida.

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons