Annons

Ny utställning om nazistregimen i Tyskland

Den som undrat hur nazistregimen i Tyskland kunde få så starkt stöd av det tyska folket under åren kring andra världskriget bör bege sig till Berlin under hösten eller vintern. Då pågår nämligen en utställning med fokus på just den frågan.

Under strecket
Publicerad

På fredag börjar utställningen Hitler and the Germans - Nation and Crime på Deutsches Historisches Museum i Berlin. Syftet är att utforska förklaringar till Hitlers enorma makt, inflytande och dominans under de aktuella åren. En annons för Hitlerjugend är en av utställningens 400 bilder.

Foto: MICHAEL SOHN/AP Bild 1 av 6

På fredag börjar utställningen Hitler and the Germans - Nation and Crime på Deutsches Historisches Museum i Berlin. Syftet är att utforska förklaringar till Hitlers enorma makt, inflytande och dominans under de aktuella åren. Flera byster av Hitler syns på utställningen.

Foto: MICHAEL SOHN/AP Bild 2 av 6

På fredag börjar utställningen Hitler and the Germans - Nation and Crime på Deutsches Historisches Museum i Berlin. Syftet är att utforska förklaringar till Hitlers enorma makt, inflytande och dominans under de aktuella åren. Här en karikatyr av Hitler i form av en klippdocka.

Foto: MICHAEL SOHN/AP Bild 3 av 6

På fredag börjar utställningen Hitler and the Germans - Nation and Crime på Deutsches Historisches Museum i Berlin. Syftet är att utforska förklaringar till Hitlers enorma makt, inflytande och dominans under de aktuella åren.

Foto: MICHAEL SOHN/AP Bild 4 av 6

På fredag börjar utställningen Hitler and the Germans - Nation and Crime på Deutsches Historisches Museum i Berlin. Syftet är att utforska förklaringar till Hitlers enorma makt, inflytande och dominans under de aktuella åren. På utställningen finns föremål från Tyskland under nazistregimen dekorerade med hakkorset, bland annat en låda cigarrer och en plånbok.

Foto: MICHAEL SOHN/AP Bild 5 av 6

På fredag börjar utställningen Hitler and the Germans - Nation and Crime på Deutsches Historisches Museum i Berlin. Syftet är att utforska förklaringar till Hitlers enorma makt, inflytande och dominans under de aktuella åren. Olika uniformer som ställs ut på utställningen.

Foto: MICHAEL SOHN/AP Bild 6 av 6

Syftet med utställningen på Deutsches Historisches Museum är att utforska förklaringar till Hitlers enorma makt, inflytande och dominans under de aktuella åren.

Men också att göra klart att en av faktorerna som gjorde detta möjligt var just att stora delar av samhället var beredda att godkänna utvecklingen. Det sa Hans-Ulrich Thamer, professor i historia vid universitetet i Münster, och en av utställningens curatorer, under en pressvisning i veckan, rapporterar nyhetsbyrån AP.

Annons
Annons
Annons