Ny tidning ska granska matindustrin

Svenska Dagbladets Mats-Eric Nilsson blir chefredaktör för en ny mattidning, Hunger. Tidningen ska bland annat granska fusket i matbutiker och på krogen men även göra hemmakockar mer självklara.

Under strecket
SvD
Publicerad
Annons

I ett pressmeddelande skriver Mats-Eric Nilsson att tidningen är till för de som inte nöjer sig med smarriga recept, hårdstajlade matbilder och påklistrade leenden. Tidningen Hunger ska granska mat i butiker och på krogen men även berätta om råvaror, rätter och matkultur.

– Varje nummer innehåller några granskande reportage. Men det ska även finnas matinspiration. Dock inte som många superstajlade mattidningar och böcker där man närmast får dåligt självförtroende. Vår tidning ska förhoppningsvis ge såväl råg i ryggen som uppmuntra till uppfinningsrikedom. Man behöver inte följa recept slaviskt.

Bakom satsningen står skaparna av tidningarna Filter och Offside. Första numret av Hunger kommer ut i början av oktober.

Vad läser du själv för mattidningar?

– Jag läser mer böcker om mat. Det finns inte så många mattidningar jag gillar. Den tidning vi ska göra finns faktiskt inte någonstans i världen. Men Jamie Oliver är en person som jag tycker gjort mycket viktiga och bra saker. Hans tidning är också rätt bra.

Mats-Eric Nilsson kommer fortsätta medverka med kolumner i Svenska Dagbladet.

SvD.se

Annons
Annons
Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons