Ny teori kring förgiftningen

Aleksej Navalnyj med hustru Julia på sjukhuset i Berlin på en bild som nyligen lades ut på Instagram. ”Jag saknar er. Jag kan fortfarande nästan inte göra någonting” skriver Navalnyj.
Aleksej Navalnyj med hustru Julia på sjukhuset i Berlin på en bild som nyligen lades ut på Instagram. ”Jag saknar er. Jag kan fortfarande nästan inte göra någonting” skriver Navalnyj. Foto: AP/TT

Enligt nya uppgifter var det inte en kopp te på flygplatsen, utan förmodligen en vattenflaska på hotellet som låg bakom förgiftningen av den ryske regimkritikern Aleksej Navalnyj. Carl Bildt säger till SVT att piloten sannolikt räddade livet på Navalnyj då han landade i Omsk mot order – och att Putin är ansvarig.

Under strecket
Uppdaterad
Publicerad
Annons

Navalnyjs team skriver i ett inlägg på Instagram att medarbetare genomsökte hotellrummet efter att regimkritikern lämnat Tomsk i Sibirien och insjuknat på flyget och då fann en vattenflaska. Flaskan konstaterades senare av ett tyskt laboratorium ha spår av det binära nervgiftet novitjok.

Det kan räcka med några droppar av nervgiftet, även utvärtes, för att förgifta en person. I inlägget publiceras en kort video från hotellrummet som Navalnyj lämnat.

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons