Ny studie: Rödvin ger lägre blodsocker

En ny studie visar att ett glas rödvin ger lägre blodsocker och stillar hungern mer än alkoholfritt vin. Arkivbild.
En ny studie visar att ett glas rödvin ger lägre blodsocker och stillar hungern mer än alkoholfritt vin. Arkivbild. Foto: Martina Holmberg / TT

Ett glas rödvin till maten ger lägre blodsocker och stillar hungern bättre än ett alkoholfritt alternativ. Det visar en färsk studie från Linköpings universitet, som SVT Nyheter Öst rapporterar om.

Under strecket
Petronella Uebel / TT
Publicerad
Annons

Tre timmar efter det att studiens friska frivilliga deltagare – sju män och sju kvinnor, samtliga läkarstudenter – hade druckit ett glas rödvin till en kaloririk måltid bestående av en Big Mac och en Triple Chocolate Cookie var deras blodsockervärden lägre än när de fick alkoholfritt vin i glasen.

Även hungerhormonet ghrelin gick ner när deltagarna druckit alkoholhaltigt vin.

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons