Ny skada hittad i Olssons högerfot

VM i Helsingfors verkar alltmer avlägset för trestegskungen Christian Olsson. En ny skada i högerfoten upptäcktes vid onsdagens magnetröntgen. Nu tvingas Olsson vila och skjuta upp årsdebuten ännu en gång.

Under strecket
Publicerad
Det är osäkert hur lång tid det tar för Christian 
Olssons högerfot att läka, och om fyra till sex veckor planeras en ny undersökning. Om sju veckor startar VM i Helsingfors.

Det är osäkert hur lång tid det tar för Christian Olssons högerfot att läka, och om fyra till sex veckor planeras en ny undersökning. Om sju veckor startar VM i Helsingfors.

Annons

Det blir ingen premiär i Lausanne den 5 juli för regerande världs- och olympiamästaren Christian Olsson. Frågan är om det blir någon säsong över huvud taget. I onsdags undersöktes hans högerfot med magnetkamera i Göteborg, och i går offentliggjordes resultatet.
”Man ser en ökad vätskeansamling under brosket. Ett tecken på att han haft en mindre sammanpressning av brosket mot underliggande ben”, skriver överläkare Sten Björnum i ett pressmeddelande.

Någon ny operation är inte planerad och den nya skadan ska enligt diagnosen läka ihop och inte ge några framtida men.
”Problemet är att vi ej vet hur lång tid läkningsprocessen tar. Den närmaste tiden får han därför träna rörelseträning, belastning utan smärta och vi skall också utforma speciella inlägg. Vi planerar en ny undersökning om fyra till sex veckor”, skriver Björnum.
Tiden börjar därmed rinna ut för Olsson. Kvalet i VM avgörs den 9 augusti och finalen två dagar senare.
Men för att kunna försvara sin VM-titel från Paris 2003 måste Christian naturligtvis även tävla före VM. Hans konkurrenter har inlett säsongen starkt. Brasilianaren Jadel Gregório toppar värdsbästalistan på 17,7, och i tisdags hoppade rumänen Marian Oprea 17,52 i Aten.
SvD avslöjade i onsdags att undersökningen i Göteborg kunde bli avgörande för Olssons VM-start. Christians tränare Yannick Tregaro uttryckte då sin oro över att Christian ännu inte kunnat hoppa för fullt med spikskor.

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons